نقش هوش هیجانی در رفتار سازمانی

نقش هوش هیجانی در رفتار سازمانی - آناهیتا راد

مدیرانی با هوش هیجانی بالا در فضای کسب ‌و کار موفق‌تر از رقبای خود عمل می‌کنند. کارمندانی که ضریب هوش هیجانی بالاتری نسبت به دیگران دارند با مدیریت احساسات خود، در مواقع لزوم انعطاف پذیرند و با انتقادپذیری به افزایش بهره‌وری کسب ‌و کار کمک خواهند کرد.

در این مقاله به طور کامل در مورد هوش هیجانی، نشانه‌های هوش هیجانی بالای افراد و راهکارهای افزایش هوش هیجانی در کسب ‌و کار صحبت خواهیم کرد. همچنین خواهیم گفت که هوش هیجانی چطور باعث پیشرفت سازمان و عملکرد موفق مدیران خواهد شد.

هوش هیجانی چیست؟

هوش هیجانی (Emotional quotient) یا EQ در برخی موارد EI مخفف  (Emotional Intelligenc) نیز گفته می‌شود در اصطلاح روانشناسی توانایی درک و مدیریت احساسات خود و دیگران است. از جمله تعاریف دیگر هوش هیجانی، ایجاد تعادل بین دو بخش عقل و احساسات مغز است.

هوش هیجانی از ترکیب دو واژه هوش و هیجان تشکیل شده است که هوش به معنی توانایی یادگیری و کاربرد مهارت برای سازگاری با محیط بوده و هیجان بیانگر کلیه واکنش‌های عاطفی نظیر شادی، غم، تنفر، عصبانیت و … است.

چرا هوش هیجانی مهم است؟

نیمکره سمت راست مغز مسئولیت کنترل احساسات و عواطف انسان را برعهده دارد. محرک‌های احساسی، واکنش‌های انسان و کنترل رفتار او را در دست می‌گیرد؛ بنابراین تأثیر هوش هیجانی در کسب ‌و کار همان تأثیرگذاری بر نحوه تصمیم‌گیری و کنترل رفتار انسانی است.

پیشنهاد مشاوران برای مطالعه

gdpr-image
به وب سایت آناهیتا راد | Anahitarad خوش آمدید. متشکر از همراهی شما
دکتر آناهیتا راد